Ovenschotel met spitskool

De koudere dagen zijn in zicht en daar horen natuurlijk ovenschotels bij!

Gedurende de herfst / winter staat wekelijks een ovenschotel bij ons op het menu. Je kan er oneindig mee variëren, is eenvoudig klaar te maken en vaak zijn ze ook kids proof!

 Hoofdgerecht

   45 minuten + oventijd

  4 personen

 **

Ingrediënten

  • Aardappelen 400 g
  • Gemengd gehakt 400 g
  • 1 (rode) spitskool
  • 1 sjalot
  • 3 eieren
  • Room 200 ml
  • Glutenvrij paneermeel van Schär 3 el
  • Geraspte kaas 200 g
  • Boter
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Kook de aardappelen beetgaar.

Kruid het gehakt met peper en zout en meng vervolgens met 1 ei, paneermeel en 50 g geraspte kaas. Rol middelgrote balletjes en bak ze goudbruin in boter en haal ze vervolgens terug uit de pan vanaf ze een mooi korstje hebben gekregen.

Snijd de sjalot en de spitskool fijn. Fruit eerst de sjalot aan en voeg vervolgens de spitskool toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Stoof verder aan tot de spitskool beetgaar is.

Verdeel de spitskool in een grote beboterde ovenschaal samen met de balletjes. Schik de aardappelschijfjes erop en ertussen.

Meng de room met 2 eieren en kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Giet over de schotel en bestrooi met kaas.

Plaats de schotel gedurende 30 minuten in de oven.

Tip! Ik gebruik steeds de sojaroom -en boter van Alpro omdat dit lichter verteerbaar is. Voor de liefhebbers kan je ook wat look toevoegen aan het roommengsel. Je kunt ook een andere groente kiezen zoals broccoli, wortels, champignons enz. of een combinatie.

 

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.