5 x Glutenvrije cadeautips

De feestdagen komen dichterbij! Tijd voor gezelligheid, lekker eten, samen zijn met familie en niet te vergeten: cadeautjes. De jacht op cadeautjes kan soms een hele opgave zijn. Ken je iemand die glutenvrij eet en zou je graag een speciaal aangepast cadeautje geven? Haal dan inspiratie uit mijn glutenvrije cadeautips:

  1. GLUTENVRIJ GESCHENKPAKKET

Iemand die glutenvrij eet houdt ervan om af en toe nieuwe producten te kunnen uitproberen. Stel daarom een kerstpakket samen met heerlijke glutenvrije producten afgestemd op zijn of haar smaak. Je kan er zo een heel persoonlijk geschenk van maken. Je zal hem of haar er een groot plezier mee doen!

Wij hebben speciaal voor de feestdagen enkele geschenkpakketten samengesteld. Nieuwsgierig? Bekijk ze hier.

  1. GLUTENVRIJE CADEAUBON

Wil je graag een dierbare verrassen met glutenvrij lekkers? Maar weet je zelf niet wat kiezen, ga dan voor een geschenkbon!

  1. GLUTENVRIJ ETENTJE

Niets leuker dan eens uit te gaan eten, helaas is dit met een glutenvrij dieet niet zo eenvoudig. Gelukkig zijn er tegenwoordig meer en meer restaurants die hierop inspelen. Dit cadeau vergt wat extra voorbereiding, maar geef toe als je die persoon er echt mee wil verrassen dan is het de extra moeite meer dan waard. Wanneer je enkele adresjes in gedachten hebt, kan je navragen of glutenvrij eten er mogelijk is.

Mijn top 3 voor een geslaagd glutenvrij diner:

1. Een verborgen parel in Brugge ‘La Buena Vista’, chef Tony en zijn echtgenote brengen er de zuiderse sfeer naar boven. Ze serveren Spaanse en Zuid-Amerikaanse tapas. Wie denkt aan de traditionele overal gekende tapas gerechten heeft het mis. Chef Tony maakt van elke ‘tapa’ een pareltje, niet alleen prachtig geserveerd maar ook stuk voor stuk smaakbommetjes. Tony denkt volledig in het teken van jouw glutenvrij dieet. Hij overloopt samen met jou de gerechtjes en legt uit wat wel en niet kan en brengt de nodige aanpassingen aan. Wat extra moeite is voor hem niet te veel, bij reservatie even vermelden dat je glutenvrij moet eten en hij bakt speciaal quinoabrood voor jou! Kortom mijn nummer 1!

 

2. Culinaire verwennerij in een gezellig en trendy kader. Ga dan om een cadeaubon bij Zuid55 te Brugge (Sint-Pieters).

Er wordt gewerkt met een kleine afwisselende kaart met seizoensgebonden gerechten gebaseerd op de klassieke Franse keuken.

De lunch is ook een echte aanrader!

 

 

3. Op en top Italiaanse keuken bij Carlito’s Food & Wine Bar in Brugge (Sint-Andries). Heerlijke pure Italiaanse keuken. Deze is extra leuk om cadeau te doen want voor iemand die glutenvrij moet eten is glutenvrije pasta op het menu een buitenkans! Pizza is helaas niet mogelijk omwille van de contaminatie in de oven. De uitbaatster is volledig op de hoogte van wat wel en niet kan bij coeliakie.

  1. GLUTENVRIJ KOOKBOEK

Is koken zijn/haar passie? Geef dan een glutenvrij kookboek cadeau! Tegenwoordig zijn er al heel wat verkrijgbaar in de boekenhandel. Ook ideaal als klein geschenkje, je kan ze al vinden vanaf 10€. Ikzelf heb het kookboekje ‘500 glutenvrije gerechten’ in huis en maak er regelmatig iets lekkers uit.

  1. LEUKE BAKVORM

Voor diegene bij wie hun passie voor koken en hun glutenintolerantie hand in hand gaan is het niets leuker dan zelf brood of koekjes bakken. Bakvormen bestaan in alle vormen en maten dus waarom niet ééntje onder de kerstboom leggen?

Met deze tips zal je zeker en vast scoren!

Me Glusta wenst jullie alvast fijne feestdagen toe en een Gelukkig Nieuwjaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.